Grafikerlerin kullandığı fontlar oldukça fazla olmasına kıyasla, belli başlı tipografiye uygun fontlarda bulunmakta. Tabii ki her grafikerin kendine ve tarzına özel bir fontu bulunmakta. Genel olarak hatlarıyla, şekilleriyle ve kullanım amaçlarına uygunluğu ile öne çıkmış, grafikerler tarafından çok tercih edilen fontlar vardır. Bu fontlar Ortalama olarak 20’nin üzerinde belki 30 40’a kadar çıkabilmekte. Yazmış olduğum bu yazıda, sizlere kendi kullandığım 10 fontu ve indirme bağlantılarını sizinle paylaşacağım. Bu fontları arasından belki sizin tarzınıza ve tasarım anlayışınıza uygun fontlar bulunabilir. Önerdiğin bir fontlardan dilediğinizi seçebilir, tasarımlarınızı da yer verebilirsiniz.
İçerik
Doğru Font Nasıl Seçilir?
Bir fon seçerken en önemli olan unsur, seçeceğiniz fontun karakterinin ne olduğudur. Tasarımıza uygun font seçerken, tasarımınızı hangi konu başlıklarının olduğu, bu başlıkların tasarımsal olarak dinamiklerini bilmek çok önemlidir. Eğer daha önce okumadıysanız sizlere font seçimi hakkında yazdığımız yazıya yönlendirmek isteriz. Font seçimi hakkında herhangi bir bilginiz varsa, aşağıda önereceğimiz fontları tasarımınıza uygun bir şekilde yerleştirebilir ve kullanabilirsiniz.
Helvetica
Helvetica grafik tasarımcıları tarafından en çok bilinen ve en çok kullanılan fontlardan birisidir. Baskıya uygunluğu, fontun kenar şekilleri ve bir sürü etken Helvetica’nın en çok kullanan font olmasını desteklemekte. Çoğu ünlü marka belki de duyduğunuzda çok şaşıracağınız markalar kampanyalarında ve tasarımlarında Helvetica’ya ağırlık vermekte.
Montserrat
Günümüz tasarımcıların belki de en çok kullandığı fontlardan biri olan montserrat, sahip olduğu esnek ve kıvrak çizgileri ile oldukça modern bir görünüme sahip. Hem eğlenceli hem de ciddi duruşuyla montserrat, yeni nesil tasarımlarda en çok tercih edilen fontlar arasında yer almaktadır.
Montserrat Fontu İndirme Linki
Trajan Pro
İnce ve asil duruşa sahip olan, tırnaklı yapısıyla (serif) okunabilirliği bir hayli yüksek olan bu font, mücevherat, otel ve benzeri premium tasarım gerektiren işlerde oldukça tercih edilmektedir. Aynı zamanda sadece büyük harf olmasından dolayı, başlık olarak da oldukça sık tercih edilmektedir.
Bebas Neue
Bebas ince ve uzun yapısıyla ve sadece büyük harf olmasından dolayı başlıklarda en çok tercih edilen fonlardan birisidir. Trajan gibi çok spesifik bir kitleye hitap etmeyen bir font. Genel olarak başlıklarda kullanılmaktadır. İnce ve uzun yapısıyla genişliğimizin kısıtlı olduğu tasarımlarda oldukça başarılı işler çıkarmaktadır.
Muli
Muli, yapısı gereği daha kurumsal işlerdi tercih edilmektedir. Aynı zamanda tasarımların gövde kısımlarında da okunabilirliğinden dolayı oldukça fazla tercih edilmektedir.
Gotham
Gotham sağlam duruşu sebebiyle, daha çok erkek tasarımlarında kullanılmaktadır. Sağlam ve kendinden emin olan bu font başlıklarda oldukça fazla tercih edilmektedir.
Berkshire Swash
Berkshire, çizgileri gereği hat sanatına çok benzemektedir. Bu yüzden bu font genellikle İslami tasarımlarda çok tercih edilir. Hatta İslami tasarımların vazgeçilmez başlık fontu da denilebilir.
Milasian Circa
Milasian, el yazısı fontu olmasından dolayı ve daha ince yapısına sahip olduğu için, daha kadınsı ve kibar tasarımlarda oldukça sık tercih edilir. Yeri geldiğinde imza şeklini de alan bu font, el yazısı fontuna ihtiyaç duyduğumuzda ilk tercihlerimiz arasındadır
The Brands
Milisian’a kıyasla daha kalın ve daha sağlam bir duruşu vardır. Bu duruşu sayesinde her türlü tasarımda başlık olarak kullanılabilmektedir. Eğer daha güçlü bir el yazısı fontuna ihtiyaç duyuyorsanız The Brands sizin için en ideal font olacaktır.
Lobster
Bu font belki de en popüler el yazı fontlarından birisidir. Instagram’ın da yazı fontu olan bu font, el yazısı fontu ihtiyacımız olduğunda ilk kullanıma başvuracağımız fontlardan birisidir. Popülerliği nedeniyle her tasarımda karşımıza çıkmaktadır. Klasik bir el yazısı fontu istiyorsanız muhakkak bu fontu kullanmalısın.