Öğrenci Evi İçin Gerekli Eşyalar Listesi

Öğrenci evine çıkmak istediğinizde eğer çıkacağınız ev eşyalı bir ev değilse, çok fazla eksiğiniz olacaktır. Çok fazla eksik olduğundan ne alacağınızı bilemeyebilirsiniz bu yüzden size öğrenci evinde gerekli eşyalar listesinine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Öğrenci evi aslında aile evinin daha az eşyalı halidir. Yılın tüm dönemi hatta çoğu kez öğrenim dönemlerinin tamamı o evde kalacağımızdan. Normal bir insanın bir evde ihtiyacı olan her şeye ihtiyaç vardır. Normal evden farkı bu eşyaların daha az kişiye göre ve saklama stoklama gibi bir durumumun olmamasıdır. İnsan günlük yaşamda uyuma, hijyen, beslenme gibi bir çok ihtiyacı vardır. Öğrenci evlerinde bu temel ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde, eşyaların olması gerekmektedir. Bir öğrenci evinde olması gereken eşyalar şunlardır:

Yaşamsal ve Zorunlu İhtiyaçları Karşılayacak Eşyaların Listesi

Öğrencilerimizin çoğu maddi olarak sıfırdan ev kurucak düzeyde değildir bu sebepten dolayı yaşamsal faliyetlerini sorunsuz devam ettirebilecekleri eşyalar ihtiyaç duyarlar. Sorunsuz bir şekilde barınma, giyinme, beslenme, hijyen ve uyuma ihtiyaçlarını temel seviyede karşılayabilecek eşyalar öğrenci evlerinin ilk alınması gereken eşyalardır. Bu eşyaların listesi şunlardır:

  1. Yatak ve yatak takımı (yorgan, yastık, çarşaf, nevresim)
  2. Masa ve sandalye
  3. Perde
  4. Gardırop veya dolap
  5. Mutfak eşyaları (tencere, tava, tabak, çatal, bıçak, kaşık, bardak, su ısıtıcısı, kahve makinesi vb.)
  6. Pişirme eşyaları (ocak, fırın, mikrodalga, tost makinesi vb.)
  7. Buzdolabı veya mini buzdolabı
  8. Temizlik malzemeleri (süpürge, paspas, temizlik bezi, deterjan vb.)
  9. Çamaşır makinesi veya çamaşırhane erişimi
  10. Oturma alanı için koltuk veya koltuk takımı
  11. Televizyon veya bilgisayar
  12. İnternet erişimi (modem ve router)
  13. Çalışma masası ve lambası
  14. Aydınlatma ekipmanları (ampul, masa lambası vb.)
  15. Banyo eşyaları (havlu, terlik, sabun, şampuan, diş fırçası, diş macunu vb.)
  16. Tuvalet kağıdı ve temizlik malzemeleri (Sarı bez, sünger, ovma teli vb.)
  17. Elektrikli süpürge
  18. Üçlü veya uzatma prizi
  19. Ütü ve ütü masası
  20. Halı, Klim
  21. Çamaşır kurutma askısı
  22. Elektrikli süpürge
  23. Saç Kurutma Makinesi
  24. Çöp kutusu

Bir Öğrenci Evinde Olması Gereken Diğer Eşyalar:

Yukarıda bir öğrenci evinde yaşamsal faliyetlerini gerçekleştirmesi için gerekli eşyaları listeledik. Bu eşyaları yeni eve çıkacak kişilrin muhakkak alaması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında hayatı kolaylaştıran ev aletlerine ve eşyalara da ihtiyaç duymaktayız. Diğer eşyaların listesi şu şekildedir:

  1. Yemek masası ve sandalyeler
  2. Mutfak tezgahı veya ada
  3. Pişirme gereçleri (kesme tahtası, spatula, mikser, blender vb.)
  4. Kitaplık veya raflar
  5. Mutfak havluları ve eldivenler
  6. Yemek masası örtüsü ve peçeteler
  7. Kahve fincanları veya çay bardakları
  8. Tost makinesi
  9. Banyo paspası
  10. Duş perdesi veya duş kabini
  11. Saç kurutma makinesi
  12. Masa oyunları veya kart destesi
  13. Müzik sistemi veya hoparlör
  14. Pil ve batarya takımı
  15. Duvar saati
  16. Dekoratif eşyalar (tablo, çerçeve, bitki vb.)
  17. Battaniye veya örtü
  18. İlave depolama çözümleri (raf, kutu, askı vb.)
  19. Bahçe veya balkon için sandalye veya minder
  20. Güvenlik önlemleri (kapı kilidi, pencere kilidi vb.)
  21. Kitap okuma lambası
  22. Yoga matı veya egzersiz ekipmanları
  23. Hatıra fotoğrafları veya posterler

Öğrenci Evine Eşya Seçiceklere Tavsiyeler

Çoğu öğrenci dostumuzun eve çıkarken zaten evin tutulmasına bir ton masraf yapmasından dolayı ellerinde pek para kalmıyor. Bu sebepten eve eşya dizerken ikinci el kullanılmış eşyalara yöneliyorlar. Öncelikli olarak bazı eşyalar ikici el alınabilirken bazı eşyalar hijyen ve teknolojik alet olmalarından dolayı ikince el alamamalarını öneriyoruz. İlk olarak ikinci el spotçu dükkanına gitmeden önce kesinlikle eşya listenizi evden ayrılan mezun olan öğrencilerden toplamaya çalışın. Çünkü evden ayrılan öğrenciler eşyalarını bir daha kullanamayacakları için ve acil olarak evden çıkmaları gerektiği için uyguna bırakabilirler. Bu yüzden öğrenci gruplarına veya ikinci el eşya sitelerine ilk olarak bakmanızı öneriyorum.

Öğrencilerden bulamadığız eşyaları ikinci el spotçulardan alabilirsiniz. Çoğu zaman buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak gibi büyük beyaz eşyaları burdan almanızı öneririz. Çok büyük aletler olduğundan bozuk olma olasılığı biraz daha düşüktür.

Küçük aletlerde bozulma oranı fazla olduğu için kesinlikle sıfır almanızı öneririz. Aksi taktirde tekrardan almak durumunda kalabilirsiniz.

Ayrıca hijyen gerektiren, bardak, tava, banyo aletlerini kesinlikle sıfır almanızı öneriyoruz. Ev eşyalarını dizerken öncelikli olarak ilk listemizden başlayabilirsiniz böylelikle yaşamsam faliyetlerinizi sürdürürken diğer ihtiyaçlarınızı civarda bireysel eşya satmak isteyenlerden karşılayabilirsiniz. Hem zamanınızda da olur doğru fırsatlara denk gelebilirsiniz.

Bilal Çetinhttps://www.bilalcetin.net
Merhaba ben Bilal. 1998 Yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da doğdum. Lise eğitimimi İbrahim Mütefferika Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde grafik tasarım okuyarak tamamladım. Lisans eğitimimi Yalova Üniversitesi, İletişim sanatları bölümünde tamamladım. 2022 yılı itibari ile Yalova Üniversitesi'nde İletişim bölümünde yüksek lisans eğitimimi sürdürüp, yeni medya alanında çalışmalar, araştırmalarda bulunuyorum. Profesyonel kariyerim ve mesleki olarak da aktif olarak grafik tasarım ve web tasarım alanlarında çalışmalarda bulunuyorum.

Öne Çıkan Yazılarımız