Tasarım camiasında en nefret edilen font nedir? Dendiği zaman, akla gelen ilk font Comic Sans’tır, bunun suçlusu Comic Sans mıdır? Hayır, Comic Sans’ı olmayacak yerde kullananlarındır. Blogun görselinde size bir örnek verdik. Her font her yerde, her sektörde kullanılmaz. Gelin sizlere Comic Sans’ın Talihsiz hikayesinden bahsedelim.

Comic Sans 1994 yılında Microsoft font tasarımcısı Vincent Connare tarafından tasarlanmış bir fonttur. Vincent ofiste çalışırken, Microsoft’un Sıcak, Yardımsever bir yazılım tasarladığını görüyor. Ama bu yazılımda olmaması gerektiği bir şey keşfediyor. Bu yazılım da font olarak Times New Roman kullanılmıştı. Vincent bunun yanlış olduğunu saptadı ve bir karikatür fontundan ilham alarak Comic Sans’ı tasarlayıp Microsoft’a sundu. Microsoft tasarımı reddetti çünkü tüm her şey Times New Roman’a Göre Hazırlanmıştı. Comic Sans sonra bir sonraki Microsoft projesi olan Movie Maker’da
Movie Maker çok başarılı bir program olmuştu bu Comic Sans’ı etkiledi böylelikle Windows fontları arasına girdi. Ve her yerde kullanılmaya başladı ama her yerde yasak tabelalarında bile bunun herkes Comic Sans’ı aşırı fazla görüyordu ve insanlar diğer fontların daha iyi olduğunu görmeye başladı. Comic Sans’ın üstünde aşırı bir nefret kampanyası oluştu. Bu dönemlerde Comic Sans’ı sık görmesek de üzerindeki nefret hala devam etmektedir. Peki Comic Sans bu nefreti hak ediyor mu?

Yazar: Bilal Çetin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here